Millors barris a Barcelona per viure

Temps de lectura: 4 minuts

Barcelona és on t'aboques des de la muntanya i veus el mar Mediterrani banyant la ciutat. És el lloc on modernitat i tradició es donen la mà. És on història i cultura comparteixen espai sota un clima privilegiat. Una urbs amb una oferta gastronòmica i d'oci difícilment equiparable al món. Com a turista la podràs gaudir, però establint-te allà és com millor la coneixeràs. Ara bé, quins són els millors barris a Barcelona per viure? ¿Et mudes a la Ciutat Comtal i necessites orientació? Segueix llegint, perquè et vam comptar tot sobre les zones i barris a Barcelona que has de conèixer i visitar.

barcelona-millors-barris (1)

Millors barris per viure a Barcelona

Quins són els millors barris per viure a Barcelona ?

Els millors barris per viure a Barcelona són el districte de les Corts, que està compost per tres barris, i el districte de Sarrià – Sant Gervasi, conformat per sis barris. Tots dos són les dues zones de la capital catalana amb més nivell socioeconòmic, millor seguretat i, per això mateix, els més costosos. Per tant, si estàs buscant un barri per viure a Barcelona que et doni tranquil·litat i amb els millors habitatges per comprar o llogar, aquestes són les teves opcions:

 • Les Corts (Les Corts)
 • La Maternitat i Sant Ramon (Les Corts)
 • Pedralbes (Les Corts)
 • El Putxet I Farro (Sarrià – Sant Gervasi)
 • Sarrià (Sarrià – Sant Gervasi)
 • La Bonanova (Sarrià – Sant Gervasi)
 • Sant Gervasi – Galvany (Sarrià – Sant Gervasi)
 • Les Tres Torres (Sarrià – Sant Gervasi)
 • Vallvidrera, Tibidabo i Les Planes (Sarrià – Sant Gervasi)

No obstant, Barcelona és molt més. En concret, Barcelona es compon per un total 10 districtes. A més dels ja citats de les Corts i Sarrià- Sant Gervasi, a l'hora de comprar o llogar un habitatge a la ciutat hauràs de saber que hi ha els districtes de Ciutat Vella, Eixample, Gràcia, Horta Guinardó, Nou Barris, Sant Andreu, Sant Martí i Sants-Montjuic. Al seu torn, el preu mitjà del metre quadrat al març de 2021 és de 4.001€, encara que aquest varia molt en funció de la zona. 

Els barris a Barcelona més econòmics per viure

En total, hi ha 73 barris que donen forma als 10 districtes que acabem de citar. No obstant això, tot i que el preu mitjà del metre quadrat a Barcelona és de 4.001 €, a Sarrià-Sant Gervasi aquest índex se situa en 5.239€ (el més car), mentre que baixa fins als 2.510 € a Nou Barris (el més barat). Per què? Perquè en el preu de l' habitatge hi intervenen molts factors. 

Per tant, a l'hora de buscar un pis a la Ciutat Comtal, hauràs de valorar diferents aspectes. Quins són els barris de moda a Barcelona, quins tenen el preu més car, les connexions, les zones més insegures. Sense anar més lluny, els pisos al barri de Gràcia de Barcelona són, actualment, més cars que en altres zones. Les raó és que estan molt demandats pels joves que busquen oci, cultura i rodalia. 

Una cosa similar passa amb els pisos al barri gòtic a Barcelona. Ubicats a la zona històrica i cèntrica de la ciutat, pertanyen al districte de Ciutat Vella i, tot i que no són habitatges excessivament moderns ni grans, s'han encarit molt per l'elevada demanda. Turisme, història i una amplíssima oferta de lleure amb nombrosos restaurants i bars del barri gòtic fan d'aquesta una les zones més sol·licitades per viure a Barcelona.

barri-gotico-barcelona-millors-barris

Barris Gòtic Barcelona

D'altra banda, allunyar-te del bullici del centre i de les massificacions a barris perifèrics sense el glamour de Pedralbes o similars, farà que el preu de l'habitatge baixi. És l'exemple de Nou Barris. O, fins i tot, al centre, la zona del barri del Raval és una altra de les més barates per viure, però per motius diferents. Entre que els habitatges són antics i petits i que està considerat com un dels barris més perillosos de Barcelona, el preu no és gaire elevat.

És millor llogar o comprar una casa a la capital de Catalunya?

Tot dependrà del que estiguis disposat a invertir quant a diners i temps. És a dir, serà millor llogar o comprar una casa a Barcelona en funció de la teva perspectiva de futur i de la teva situació financera actual. Si tens estalvis i capital i estàs buscant un habitatge a llarg termini del que vulguis ser propietari per rendibilitzar-la, potser sigui millor comprar. 

Per contra, si vas estar de pas o un període de temps concret i no vols una propietat per al futur, et compensarà més llogar un habitatge. De tota manera, des de Trion Finance & Consulting et recomanem aquest article amb el qual pots fer-te millor idea sobre si és millor llogar o comprar una casa a Barcelona. Això sí, tot dependrà de cada cas particular.

Els barris a Barcelona per visitar

El que sí que et vam aconsellar amb rotunditat és que coneguis bé Barcelona. Ja sigui com a turista (però de mitja durada, perquè es necessiten diversos dies) o com a resident, aprofita. Aquí et deixem una breu llista amb zones, llocs i barris per visitar a Barcelona que hauries de conèixer durant la teva estada:

  • Sagrada Família, amb l'emblemàtica catedral i el preciós Hospital de Sant Pau.
  • Barri de la Barceloneta i tot el que l'envolta, inclosa la platja, el passeig, edificis carismàtics i el port.
  • El barri de Gràcia, on cultura i joventut impregnen cada bar i cada cantonada.
  • Sant Antoni, ideal zona bohèmia i de moda repleta de bars i terrasses on gaudir de vermuts i aperitius que s'allarguin fins al berenar.
  • El mercat de la boqueria, les Rambles i Plaça Reial.
  • Montjuic i el poble espanyol, a més de la zona olímpica.
  • El Passeig de Gràcia, que és la milla d'or barcelonina i on trobaràs edificis com la Pedrera o la Casa Batlló, on es reflecteix el més representatiu de Gaudí.
  • El Tibidabo i la serra de Collserola, perfecte per a amants de la natura i l'esport a l'aire lliure.

Tradició, innovació, cultura, història, gastronomia, esport, natura... Tot plegat unit a un clima estupend fan de la capital catalana una idíl·lica ciutat. Així que, ja sigui per viure o per visitar, Barcelona és una ciutat que et recomanem aprofitar i gaudir. 

0 comentaris

Enviar un comentari

La teva adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps obligatoris estan marcats amb *