Tot el que necessites saber sobre viure a Barcelona

Temps de lectura: 4 minuts

Sol i una costa privilegiada que s'estén al seu voltant, de nord a sud. La muntanya, tant assemblant-se al que és la pròpia ciutat, com brotant amb diferents altures i formes per tota la província. Història, cultura i una arquitectura tan característica com peculiar. Lleure de dia i de nit, gastronomia mediterrània i de la resta del món cuitant-se en alguns dels millors restaurants del món... Són molts els avantatges que té viure a Barcelona. ¿Et veus instal·lant-te allà? Amb aquestes pautes segur que t'ajudem a decidir si has de residir en aquesta preciosa ciutat.  

viure-en-barcelona

El que es necessita per viure a Barcelona

Ganes i diners. Són les dues principals coses que necessites per viure a Barcelona i a qualsevol altre lloc del món. Sense un sostre que pagar i on puguis residir, no podràs assentar-te enlloc. I sense ganes de gaudir i conèixer la ciutat, tampoc. En aquesta línia, has de saber que és una ciutat en la qual, tot i no haver-hi uns grans salaris ni una àmplia oferta laboral en comparació amb altres llocs d'Europa, és la segona ciutat nacional. A més, sectors com el de l'hostaleria o el turisme sí que solen generar llocs de treball, així com el creixent sector tecnològic, que està fent-se un forat a la capital catalana.

Al marge, la Ciutat Comtal pot ser el teu lloc si ets amant de la natura i l'esport, ja que té enclavaments per a això. També és un lloc ideal per a aquells amants del clima i la cuina mediterrània, així com l'estil de vida típic. La meteorologia hi convida i l'oferta gastronòmica i sociocultural també. No obstant això, tot i ser una ciutat espanyola i mediterrània, en certs aspectes compta amb caràcter molt marcat pel turisme i pels molts estrangers que ja hi resideixen. 

Les coses bones de Barcelona... i les no tan bones

Com et comentem, el clima, l'àmplia oferta sociocultural i l'entorn són els principals avantatges que té viure a Barcelona. També la seva bona comunicació amb altres punts d'Espanya, Europa i el món per la seva bona xarxa de comunicacions. De fet, ofereix connexions excel·lents per terra, mar i aire. Al seu torn, per a un estranger, els preus no són excessivament elevats, tret que busquis un pis o habitatge als millors barris de Barcelona per viure. 

No és el mateix si procedeixes d'un altre lloc d'Espanya, ja que el cost del lloguer és un dels més elevats del territori nacional. De fet, és un dels desavantatges de viure a Barcelona, perquè el cost d'arrendar una habitació en un pis compartit ronda els 400€. Tampoc és barat moure's a la ciutat, tot i l'àmplia i sostenible oferta que té (un bitllet senzill d'autobús oscil·la els 2 €). Fins i tot, la compra setmanal per a una persona ronda els 50 €, la qual cosa, sumat a l'anterior, converteix Barcelona en la ciutat més costosa per residir a Espanya. 

Però, quants diners es necessiten? 

Com veus, les despeses més bàsiques per viure a Barcelona no són cosa menor. És a dir, si estàs pensant en com mudar-te a Barcelona i residir-hi sense passar penúries econòmiques, necessites, abans de res, un bon salari. Un sou que pugui rondar els 1.200 € nets, ja que part d'aquesta nòmina se n'anirà en:

  1. Lloguer del pis a la Ciutat Comtal, que si és compartit difícilment baixi dels 450 €, sumant despeses de llum, aigua, gas etcètera.
  2. Compra mensual, la qual és molt complicat que baixi dels 250 €.
  3. Transport, ja sigui un vehicle propi (que variarà molt per tipus de vehicle, consum, assegurança, pàrquing i altres despeses) o públic. En cas que utilitzis el metro, amb una targeta usual de 30 viatges, sense ser jove, i que cobreixi 3 de les 6 zones, pagaràs al mes 75,60 €.

Si agafes calculadora i sumes, veuràs que sí que és car viure a Barcelona. Totes aquestes despeses bàsiques al mes se situen al voltant dels 800 €. Tot això sense comptar els diners que t'agradaria dedicar a l'estalvi, a alguna inversió o a l'oci. Perquè ja que vius en un lloc així, com no aprofitar per anar de cop a un restaurant amb música a Barcelona, a un dels seus cinemes o a prendre una copa i ballar en algun dels seus molts clubs nocturns?

Evita els barris conflictius de Barcelona

Potser sigui l'elevat cost del dia a dia el pitjor de la ciutat catalana. Això o la creixent inseguretat que s'ha anat generant durant els últims temps. El cert és que en els últims anys ha augmentat la delinqüència a Barcelona i rodalies. El Prat, municipi molt proper on es troba l'aeroport, i la mateixa Barcelona són les dues ciutats espanyoles amb més delictes per cada mil habitants el 2020. Això segons dades del mateix Ministeri de l'Interior. 

Drogues i robatoris són els principals delictes que s'estan denunciant a la capital catalana. Molts d'ells es produeixen en zones del centre, aprofitant l'afluència de gent i de turistes. I en aquesta línia, si vols conèixer els barris conflictius de Barcelona en els quals no és el més aconsellable residir, et citem aquests quatre:

  1. La Mina.
  2. El Raval.
  3. Sant Cosme. 
  4. Sant Roc,

No obstant, tot i que hi hagi certs riscos, com a qualsevol altra part del món, no es podria catalogar Barcelona com una ciutat insegura. De fet, continua sent una de les urbs més visitades d'Europa i també un dels principals motors econòmics d'Espanya. Per tant, nosaltres sí que t'animem que si el que vols és viure a la capital catalana, pel motiu que sigui, planifiquis la teva economia i et llancis a això sense por. Nosaltres t'ajudem a decidir on viure a Barcelona de la forma més segura i còmoda.

viure-en-barcelona-hipoteca

I, en el cas que estiguis buscant un bon pis o habitatge, per comprar o llogar, deixar-te aconsellar per uns especialistes i coneixedors del mercat immobiliari d'aquesta maragda ciutat com Trion Finance, et va ajudar. Així que, anímate, si comptes amb diners i ganes, i posa't en contacte amb nosaltres per començar en la teva nova aventura. 

0 comentaris

Enviar un comentari

La teva adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps obligatoris estan marcats amb *